Sunday, March 25, 2007

Essä och utställning

I nyaste numret av nättidsskriften Ett Lysande Namn hittar du bland mycket annat en essä av Carl Åkerlund. "I denna vers binder jag dig: Forough Farrokzhad hjärta Bruce Springsteen" är en text som ligger till grund för - men som också kan ses som ett komplement till, eller en annan tappning av - vår nya föreställning som vi hade premiär för häromsistens på Teater Terrier. Numret har tema covers och är väldigt värt att kollas in:

"Papperet har återvunnits till träd igen. Texterna brutits som bröd tillbaks till sädesslagen. Gatstenarna nötts ner till sandstränder.

Detta nummer är gjort av covers, remixer, kopior och versioner, covers, remixer, kopior och versioner. Har det gjorts förr? Det är liksom grejen.
"

Vi vill också passa på att tipsa om att på Lördag, den 31a mars, öppnar utställningen "Alla hål du ser kan du färdas in i" på Galleri Pictura i Lund. Utställningen är ett samarbete mellan Hurra! Hurra! Hurra!:s egen Kristian Hallberg, Jens Henricsson och våra kära vänner Kids of the ranch.

Mellan klockan 17-21 blir det vernissage i galleriet, och då kommer också Hurra! Hurra! Hurra!:s andra halva Carl Åkerlund göra ett gästframträdande där han ombetts tolka den text som är Kristians del i utställningen. Uppträder gör dessutom de alltid lika strålande och skönsjungande Kids of the ranch!

Utställningen pågår fram till den 21a april.